Gentle – man

Общоизвестно е, че мъжете отдавна не са джентълмени. Ако питате някого що е то джентълмен, той ще ви погледне, ще ви се изсмее в очите и ще каже, че е някакъв вид коктейл. И защо е така? Защото никой не си прави труда да научи елементарни обноски. Обноски, необходими му да се запознае, дори. Обноски, които се учат в ранна детска възраст. Но защо са ни обноските и приличието, когато с пари можем и да си „купим” и двете. Можеш с пари да си купиш и образование и акъл, ако щеш. Можеш да накараш някого да се влюби в теб. Разбира се не да се чувства влюбен, а просто да изпитва необходимост от твоите финансови възможности, докато не намери друг с по-големи такива. Въобще, понятието джентълмен вече не се използва за благоприличните мъже, уважаващи жените, обграждащи ги с любов и нежност. Сега този термин се използва за „меките китки”. Станало е като нарицателно: „Той е джентълмен бе… ма’ни го от тука.”
Ако трябва да говорим за обноски и благоприличие, ще трябва дълго време да седим и да гледаме в една точка, без да се сетим за мъж притежаващ тези качества. Но не гей, а мъж.
Навсякъде, не само в България понятието „джентълмен” се е размило. Какви ли още метаморфози ще претърпи?! Това само времето ще покаже…

Advertisements
Tagged , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Gentle – man

  1. Viki says:

    съгласна! Съгласна съм напълно,че вече такива “индивиди” са рядкост..но не съм съгласна,че веднага се свързва с думата “гей” в днешно време. Зависи от човека и от неговия интелект и начин на мислене как и с какво ще свърже думата “джентълмен”. Аз слава Богу познавам няколко и подчертавам НЯКОЛКО такива човека..които определено СА мъже, СА джентълмени. Е,естествено не се знае и моята глава по какъв изкривен начин възприема тази дума 😀

  2. Жените носят до голяма част вина за това размиване на понятието, както ти го наричаш. В средата, в която се движа аз, джентълмени не се срещат, всеки е вглъбен в собственото си съществуване и не обръща грам внимание на нас, женските същества, освен когато не изпита желание да задоволи първичните си нужди, а ние от своя страна, явно нетърпеливи да получим някакъв вид внимание, заприпкваме към “не-джентълмена”, потъпквайки достойнството си. Защо да се стараеш да бъдеш джентълмен, като можеш да получиш това, което искаш и без добри обноски… а и като не идва отвътре… . Тъжно, но истина.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: