Дъждовен ден на село…

Rain_by_CrossieМрачни облаци бяха надвиснали тази сутрин над спокойното селце. Петлите кукуригаха, но бяха плахи и несигурни. Добитъкът беше неспокоен. Във въздуха се носеше напрежение и тъга.
Една,… втора,… трета капка дъжд се посипа по сухата земя. От удара им със земята се вдигаха мънички облачета прах. Заваля проливно. Реките се препълниха, почвата се размекна и превърна в кал. Кокошките се скриха във всички възможни убежища. Баби и дядовци със своите превити от работа и болка гърбове, хванаха по една вила и започнаха да прибират сеното, което бяха оставили да съхне под жарките слънчеви лъчи.
Настроението беше тягостно. Топлите дни отминаха. Лятото си отиде. Това беше отговорът даден от природата, на копнеещата за дъжд и влага реколта.
night_rain_6_by_system0failureТъгата надделя. Всеки, който беше загубил близък или приятел сега страдаше. Желаеше да върне при себе си всички безвъзвратно отнети му от съдбата хора…
Дъждът продължи да вали, денят се смени с нощта и всички заспаха в дълбок, но неспокоен сън, в който ги чакаха техните най-големи страхове…

Advertisements
Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: