Войната в ГТ

В градския транспорт има война като по пътищата, само дето в него тя е не между шофьорите, ами между старците и по-младите от тях.trolley1_b

От къде тръгва всъщност целия кофликт? Ами тръгва от там, че старците, понеже по цял ден няма т какво да правят,  решават, че ще е много удачно в най-пиковите часове да си надигнат провисналите задници и да ги стоварят върху мръсните, кожени седлаки на ГТ. И на всичкото отгоре, когато видят, че някой по-млад, на максимум 30 години, е седнал, веднага се лепват до него с цел той или тя да им отстъпи мястото си.

Не си мислете, че не уважавам старите хора, просто в това толкова натоварено ежедневие е трудно да запазиш самообладание, когато някаква мумия, дето и некролога и се е показал от задния джоб ти се надвисва над главата и ти казва: “Младйежу можйе ли да утстипитйе мясусту на йедна възрастна дамъ?!” Слава богу, че в повечето случаи са си мили ченетата, че като си представя к’ва смрад се н оси когато някой дядо дойде и поиска да седне. От неговата паст те лъхва миризма на мухъл, който е покривал първо прошуто, а след това и френско сирене. В такива случаи по-добре си кажете: “Спокойно, това не е обгазяване, ще оживя!”, и го оставете да седне.

Когато се качвате в ГТ след дълъг и изморителен ден, Вие искате седнете, но в мига, в който си дупчите билетчето или таксувате картата си, някаква старица, която прилича на врачка, на има-няма сто и петдесет  години се е настанила на вашето място и ви гледа нагло, сякаш Ви смъмря, че въобще сте си помислили да седнете на този “скъпоценен трон”.

Войната, все пак е война. Каквото и да правим тя ще продължава да съществува. Затова не се коркайте, ами недейте да обръщате внимание на труповете в градския транспорт. Те са все пак некролози…

Advertisements
Tagged , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: