Времето е пари, а пък парите – време…

Времето в пари, а пък парите - време...Времето е пари, а пък парите са време. И щом е така, то тогава за какво ни е времето без пари и за какво са ни парите без време. Ох-ох-ох… много се обърках.

Добре де, нека погледнем нещата така. Върви си един човек по улицата без някаква конкретна цел, просто се размотава и тогава пред себе си вижда 2 лева. Дали ще ги вземе?… Естествено, че да. Кой нормален човек ще подмине пари поднесени му от съдбата?! Е, този хипотетичен безделник, може да не е  съвсем в ред… И така, дали/ако ги вземе/, тези 2 лева ще окажат някакво влияние на неговият социален, а и не само, живот. Може пък той да е много беден и да му се сторят като богатство, но никой не може да бъде сигурен.

Но все пак, ние говорехме за това, че времето е пари, а пък парите са време.

Да разгледаме друга ситуация. По булевард България върви някакъв богаташ и отново вижда тези 2 лева, но той категорично ги подминава с мисълта, че в портфейла си има поне стократно повече пари. В следващия момент бръква в джоба си и осъзнава, че портфейла му го няма, връща се обратно, за да вземе двата лева, но ве че е късно, беднякът ги е взел и е отпътувал с тях на някъде.

И се оказва, че времето наистина е пари, защото преди минута милионерът имаше хиляди в джоба си, а в следващият момент, беднякът се е издигнал над него, макар и за няколко часа.

И така, времето е пари, а пък парите са време. Времето е пари, а парите са си пари….както и да ги погледнеш, те са просто хартийки с много значение за живота на всички нас, хората….

Advertisements
Tagged , , , , ,

One thought on “Времето е пари, а пък парите – време…

  1. psychod0ll says:

    taka e, Sashko, mnogo si prav :]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: