Oптимизъм, песимизъм, реализъм. Защо сме толкова сурови един към друг?

nature101

Оптимизъм, не съществува. Той е реализъм, пречупен през призмата на глупостта и увит в цветя и рози, сякаш е злато. А не е! Заради оптимизма, има толкова много глупаци, които си мислят, че в живота всичко завършва с “Happy End”, а не е така. Трябва да си много убеден в нещо, за да кажеш, че е истина, а не да мислиш, че чашата е наполовина пълна. Тя е просто чаша с вода.

Песимизъм, също не съществува. Той е измислен от фаталисти, които гледат на живота, като на нещо, което е по-лошо дори и от ада. Когато филията пада с маслото надолу, не е защото имаш лош късмет, а защото просто страната, от която е намазана е с няколко грама по-тежка. Ако си песимист, то значи си много глупав реалист.

Реализъм, единствено той съществува. Той е всичко, което ни заобикаля. Света, в който живеем, в който ще живеят нашите деца. Това е реализъм. При него всичко е такова, каквото е. Нито по-лошо, нито по-добро. Има недодялани невежи, които сравняват реализма с песимизма. „А защо не със оптимизма?”, бих възкликнал аз. Защо?! Този въпрос ще остане без отговор. Никой преди мен, не е успял да отговори на това питане, смятам, че и никой след мен няма да открие отговор.

Всичко има логично обяснение. Много хора не вярват, но е така. Скучно и безинтересно е, но е истина. Гаден, мръсен, несправедлив, а понякога и щастлив, весел, забавен и безгрижен, живота е такъв. Такъв е света, в който живеем. И ако искаме да променим тази тъмна страна на нещата и всичко, както във филмите, да завърши с „Happy End”, трябва да си зададем въпроса: „Защо сме толкова сурови един към друг?”, и да намерим неговият отговор.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: